Napój z natki pietruszki i pomarańczy czyli zielony detoks

napój z natki pietruszki i pomarańczy

Zielone koktajle są ostatnio bardzo modne. Zdrowe a jednocześnie gęste i sycące mogą z powodzeniem zastąpić kolację. Ja jednak nie jestem ich fanką i mam dziś dla Was nieco inną propozycję – napój z natki pietruszki i pomarańczy, lekki i fantastycznie gaszący pragnienie. Niby pietruszkowy a cytrusowy. Czy to nie brzmi dobrze? Napój z natki pietruszki i pomarańczy Składniki: 1 duży pęczek natki pietruszki, 2 pomarańcze*, 1 l…

Czytaj dalej →

Mini pączki z serka homogenizowanego

Nie lubię kupnych słodyczy i jeśli mi ktoś powie, że smutki zajada tabliczką czekolady, nie znajdzie u mnie zrozumienia. Domowe słodkości to jednak coś innego. Uwielbiam jagodzianki, murzynka, babkę i agrestowiec a Tłusty Czwartek nie może się obejść bez pączków. Nie z piekarni oczywiście. Najlepsze robi moja mama i choć liczba pączków, jakie jestem w stanie pochłonąć, jest wciąż jednocyfrowa to ogromna. Klasyczne pączki na drożdżach i oleju są niestety wciąż poza moim…

Czytaj dalej →

Jak przyrządzić jadalne kasztany

Podobno najlepsze kasztany są w Paryżu na Placu Pigalle. Jednak całkiem łatwo i szybko można je również przygotować w domu. Czy są równie smaczne? Tego nie wiem, ale są całkiem niezłe. Jadalne kasztany – przepis Kupując kasztany wybierajcie te nieuszkodzone, bez przebarwień, twarde i ciężkie. Przygotowanie kasztanów zajmuje około 40 minut. Będziecie potrzebować ostrego noża (np. z piłką), deski do krojenia, garnka z szerokim dnem, piekarnika, blachy do pieczenia i papieru…

Czytaj dalej →